borzhawa-sanatorii-zakarpattia

Боржава санаторій, село Довге Закарпаття - Ціни 2021,borzhawa Закарпаття, термальні джерела, оздоровлення,лікування, путівка,санаторії з басейном, санаторії та готелі закарпаття

Логотип

ТОВ"Вояж Організейшн Груп"
Zakazvog@ukr.net
viber 073 469 00 68
093 723 10 33
095 611 55 41
044 332 67 42
г.Київ,ул О.Теліги 3 оф.94

Тип закладу:Санаторій
Тип харчування:Дієтичне
Відстань до бювету:на 1-му поверсі
Адреса:ршавський р-н, с.Довге, вул.Січових Стрільців 15
Критий басейн:так
Бронювання номерів
+38 (093) 723-10-33 +38 (095) 611-55-41

Санаторій «Боржава» - це популярна санаторно-курортна перлина Закарпаття, знаходиться серед густих лісових масивів поряд з чистою гірською річкою. Територія закладу прикрашена чудовими композиціями ландшафтного дизайну, сучасним фонтаном та великим прохолодним парком. Відпочинок в санаторії Боржава – це ваш шанс на проведення своєї відпустки не тільки захопливо, але й з неоціненною користю для здоров’я.

Розташування

Санаторій «Боржава» знаходиться в самому центрі Закарпатської області в мальовничому Іршавському районі. Адреса: Україна, 90300, Закарпатська область. с. Довгий вул. Січових Стрільців, 15

Послуги

WI-FI, бювет мін.води, конференц-зал, база верхової їзди, майданчики для волейболу, великого тенісу та бадмінтону, настільний теніс, більярд, фітнес зал, басейн, термальний басейн, їдальня, кафе, автостоянка.

Лікування та оздоровлення

Основним методом лікування в багатопрофільному санаторії є бальнеотерапія. В арсеналі санаторію є індивідуальні ванни з термальною водою і термальний басейн 4 на 5 метрів та глибиною 85 см. Для бассейну використовують лікувальну термальну воду “Теплиця”, температура якої 37 С. Такий басейн прекрасно підійде як для дорослої людини, так і для дитини. Тут успішно проводиться лікування хвороб кістково-м’язової, серцево-судинної, нервової, дихальної та інших систем.

Розваги і спорт Санаторій «Боржава»

У «Боржаві» відпочиваючим надають прекрасні можливості вибору заняття для душі і тіла. Є майданчики для: волейболу, стрітболу, пляжного волейболу, бадмінтону (з сіткою), великого тенісу, ігри “городки”. Можна також пограти в: настільний теніс, більярд, настільний футбол, шахи, шашки, нарди. Проводяться різні види змагань між відпочиваючими, або гостями і працівниками санаторію з усіх вище перерахованих видів спорту. Також пропонуються кінні прогулянки.

Послуги для дітей

Для дітей будь-якого віку в оздоровниці будуть надані всі зручності і створені найкращі умови для комфортного і безпечного відпочинку. Ну а захоплень тут достатньо – в санаторії проводяться різні розважальні заходи, турніри, змагання, захоплюючі екскурсії та багато іншого. Маленькі мандрівники можуть відправитися разом з батьками на кінні прогулянки або відвідати місцеві пам’ятки. Спільне проведення часу допоможе батькам зблизитися з дітьми і відкрити для них багато нового і цікавого.

Проживання у санаторій «Боржава»

До послуг гостей санаторію два триповерхових спальних корпуси і єврокотеджі.

Водопостачання

Холодна і гаряча вода цілодобово.

Конференц-сервіс

Є конференц-зал європейського рівня. Для проведення успішної презентації, переговорів, ділових зустрічей, корпоративних заходів, тренінгів та семінарів. Сучасне мультимедійне обладнання, оргтехніка, WI-FI покриття задовольнить найвибагливіших користувачів послуг конференц-сервісу.

Харчування

Харчування відпочиваючих здійснюється в їдальні санаторію, двох банкетних залах або кафе. У їдальні, розрахованої на 150 чоловік, організоване чотириразове харчування. Відпочиваючим пропонується широкий асортимент страв, як дієтичного меню, так і національної закарпатської кухні. На кожному прийомі їжі на вибір відпочиваючих – різноманітні закуски, салати, перші та інші страви, напої. У щоденному раціоні – риба, м’ясо, молочні продукти, соки, овочі, фрукти. За призначенням лікаря забезпечується дієтичне харчування. Ресторани санаторію розраховані на 40 і 10 осіб. У них організовується харчування відпочиваючих за індивідуально розробленим меню. Також тут проводяться святкові вечері, банкети, здійснюється обслуговування корпоративних заходів (семінарів, нарад). У кафе – смачні закарпатські страви та напої, майстерність місцевих кухарів, тиха, спокійна обстановка, увага і привітність персоналу.

Як доїхати

– поїздом до станції Свалява (27 км від санаторію); – літаком – в аеропорт Ужгород (120 км – санаторій), далі – автобусом до с. Довгий. Можливий трансфер.

Офіційні ціни 2021 на путівки в санаторій “Боржава” с.Довге

РозміщенняКількість чол.
у номері
Вартість
Спальні корпуси
Економ2900
11350
Стандарт однокімнатний21040
11550
Покращений однокімнатний21200
11800
Напівлюкс однокімнатний21350
12000
Покращений Двокімнатний31080
21250
11850
Люкс "Студіо"22000
13200
Котеджі
Однокімнатний21040
11400
Двокімнатний21200
11650

Правила бронювання.

  • Бронювання номерів проводиться з передоплатою!
  • У випадку ануляції бронювання за 30 діб до дати заїзду, санаторій повертає 100% передоплати.
  • У випадку ануляції бронювання за 13 – 29 діб до дати заїзду, санаторій повертає 70% передоплати.
  • У випадку ануляції бронювання в термін від 7 до 12 діб, санаторій повертає 50% передоплати.
  • У випадку ануляції бронювання менше, ніж за 6 діб або в разі не заїзду гостя, санаторій не повертає передоплату.
  • У разі заїзду гостя пізніше від дати заїзду, без попередження, вартість за бронювання в ці дні не повертається і не компенсується. Заїзд – виїзд – 8:00
  • У випадку раннього виїзду з санаторію без істотної на те причини – санаторій бере неустойку – 30%, гість зобов’язаний повідомити про це в 1 або 2 день перебування.
  • Якщо гість не попередив про свій виїзді заздалегідь – гроші не повертаються.
  • Включено у вартість:

  • готельні послуги,
  • харчування (4-х разове),
  • санаторно-курортне лікування (основні процедури за призначенням лікаря, крім тих, які відпускаються тільки за додаткову плату),
  • щоденне прибирання номерів покоївками,
  • зміна постільної білизни та рушників, додавання мила і туалетного паперу – один раз в шість днів,
  • організоване дозвілля (розважальні та спортивні заходи),
  • WI-FI на території.
  • Діти

  • Діти до 5 років приймаються без надання окремого місця – безкоштовно і без надання харчування.
  • Для дітей від 5 до 14 років вартість розраховуємо індивідуально.
  • Розрахунковий час:

  • Поселення з 8:00.
  • Виселення протягом останнього дня перебування, але не пізніше 24:00
  • Всі ціни мають інформаційний характер . Остаточну ціну підтверджує менеджер після оформлення замовлення. Додатково оплачуються послуги бронювання

    Комфортабельні Номери в Санаторії Боржава

    Санаторій Боржава нараховує велике різноманіття класів номерів. Кожен гість може вибрати саме той клас який йому більш до вподоби. Ми завжди працюємо над вдосконаленням комфорту номерів, тому ви можете бути впевнені в гарному відпочинку. Санаторій Боржава знаходиться в мальовничому куточку Карпат що робить проживання в ньому ще більш затишним.


    Санаторій «Боржава» одне з найкращих місць Закарпаття для оздоровлення та відпочинку. Для всіх охочих підтримати або покращити свою фізичну форму у нас є спортивний майданчик, тренажерний зал, басейн. Велике поле 5 в 1, де ви можете грати волейбол, баскетбол, великий теніс, футбол та бадмінтон. Також дорослим пропонуємо гру в більярд, настільний теніс та перегляд фільмів у кінозалі.
    Для діток у нас є дитячий майданчик, кімната для ігор, настільний футбол та теніс.

    Номер категорії «Економ»18 м²

    Зручний, невеликий номер категорії «Економ», створений для гостей, які віддають перевагу мінімалізму. У номері є дві односпальні ліжка розміром 90 х 200 см, холодильник та вихід на балкон. З балкону відкривається чудовий краєвид на Карпатські гори. Також у номері є окремий санвузол з туалетом, душем та раковиною. Для відпочивальників завжди доступно мило, туалетний папір та набір чистих рушників. При необхідності, гостям безкоштовно надаються праска та дошка для прасування. Номери категорії Економ розташовані на першому поверсі спального корпусу санаторію Боржава.

    Економ Боржава 1 Економ Боржава2 Економ Боржава 3

    Номер категорії “Стандарт” 18 м²

    В номерах категорії “Стандарт” на наших гостей чекають два односпальних ліжка або одне полуторне для одномісного розміщення з ковдрами та подушками. У кожному номері категорії Стандарт до Ваших послуг телебачення та Wi-Fi. Санвузол оснащений душовою кабіною, чистими рушниками, милом, а також необхідною сантехнікою (раковина, унітаз, рушникосушка). Для того, щоб на повні груди вдихнути свіже гірське повітря достатньо вийти на балкон, який є у кожному номері цієї категорії. Номери категорії Стандарт розташовані на першому, другому та третьому поверхах.

    Стандарт Боржава 1 Стандарт Боржава2 Стандарт Боржава 3

    Номер категорії “Покращений однокімнатний ” 27 м²

    Покращений однокімнатний – просторий номер з підвищеним рівнем комфорту. У кімнаті знаходиться зручне двоспальне ліжко (140х200 см) та додаткове односпальне ліжко, шафа, столик. Тут може розміститися з комфортом сім’я із 2-3 осіб. Зі зручностей та комунікацій у номері для вас є телевізор, Wi-Fi, холодильник, санвузол (ванна, умивальник, унітаз, мило). З балкону відкривається мальовничий краєвид на гори, переднє подвір’я та фонтан санаторію. Номери категорії Покращений однокімнатний знаходяться на першому, другому та третьому поверхах.

    Покращений однокімнатний Боржава 1 Покращений однокімнатний Боржава2 Покращений однокімнатний Боржава 3

    Номер категорії “Покращений Двокімнатний ”35 м²

    Просторий і світлий номер категорії Покращений Двокімнатний, стильний та сучасний, площею 35 м². Вікна та балкони цього номеру виходять на центральний двір. Він підійде як для двомісного розміщення, так і для подружжя з дитиною. У першій кімнаті знаходиться односпальне ліжко та шафа, у другій кімнаті двоспальне зручне ліжко та диван. Кімнати поєднані аркою. Простора ванна кімната обладнана усім необхідним приладдям. У номері є телевізор, Wi-FI та холодильник. Номери цієї категорії розташовані на першому, другому та третьому поверхах. При необхідності, гостям безкоштовно надаються праска і прасувальна дошка.

    Покращений Двокімнатний Боржава 1 Покращений Двокімнатний Боржава2 Покращений Двокімнатний Боржава 3 Покращений Двокімнатний Боржава 4 Покращений Двокімнатний Боржава 5 Покращений ДвокімнатнийБоржава 6

    Номер категорії “Напівлюкс” 42 м²

    В сучасному номері “Напівлюкс” гостям надається двоспальне зручне ліжко, диван, шафа, столик. Санвузол оснащений душовою кабіною, раковиною, унітазом, біде, також є необхідні засоби особистої гігієни. В номері також є телевізор, WI-Fi, холодильник. «Напівлюкс» підходить як для одномісного розміщення, так і для двомісного. Номери цієї категорії розташовані на другому та третьому поверхах. З балкону відкривається неймовірний краєвид на гори.

    Напівлюкс Боржава 1 Напівлюкс Боржава2 Напівлюкс Боржава 3 Напівлюкс Боржава 4 Напівлюкс Боржава 5 Напівлюкс Боржава 6

    Номер категорії “Люкс ”

    Душ, ванна, біде, туалет, холодильник, телевізор, балкон

    Номер категорії “однокімнатний Котедж ”43 м²

    Цей затишний однокімнатний Котедж знаходиться на території санаторію окремо від корпусу з іншими номерами та має власний вхід із двору. Для гостей в номері є двоспальне комфортне ліжко (або дві роздільні) та додаткове односпальне, телевізор, Wi-Fi, холодильник, шафа. Через коридор розташований санвузол, в якому є душова кабіна, раковина, унітаз, біде та засоби особистої гігієни. Він підійде як для одномісного, так і для двомісного розміщення.

    однокімнатний Котедж Боржава 1 однокімнатний Котедж Боржава2 однокімнатний Котедж Боржава 3 однокімнатний Котедж Боржава 4 однокімнатний Котедж Боржава 5 однокімнатний Котедж Боржава 6

    Номер категорії “Двокімнатний Котедж ”36 м²

    Котедж Двокімнатний розташований неподалік від основного корпусу, з окремим входом та літньою площадкою. У першій кімнаті розташований диван, столик та камін. У другій кімнаті знаходиться зручне двоспальне ліжко (або дві односпальні), шафа, невеличкий стіл. Санвузол просторий, тут є душова кабіна, раковина, унітаз, біде, підлога з підігрівом. Для створення затишної атмосфери в номері достатньо розвести вогонь у каміні й насолоджуватись відпочинком.

    Двокімнатний Котедж Боржава 1 Двокімнатний Котедж Боржава2 Двокімнатний Котедж Боржава 3 Двокімнатний Котедж Боржава 4 Двокімнатний Котедж Боржава 5 Двокімнатний Котедж Боржава 6

    Санаторно-Курортне Лікування в Боржаві

    Санаторно-курортне лікування в Боржаві побудовано на поєднанні цілющих природних факторів, ефективних методик та обладнання (діагностичного, реабілітаційного, фізіотерапевтичного). Лікування спрямоване не тільки на усунення певної недуги, але і на комплексне відновлення всього організму. Ми спеціалізуємося на лікуванні широкого спектра захворювань, в тому числі порушень роботи

  • опорно-рухового апарату,
  • шлунково-кишкового тракту,
  • дихальних шляхів,
  • сечостатевої системи,
  • серця і судин,
  • ендокринної
  • та
  • нервової систем.
  • Основним методом лікування в багатопрофільному санаторії «Боржава» є бальнеотерапія. Використовується унікальний комплекс мінеральних лікувальних вод 4-х типів з різним хімічним складом і відповідно різними цілющими властивостями, а також термальної води.

  • Для улучшения лечебно-оздоровительного эффекта, обязательно получите рекомендации по поводу предстоящего санаторно – курортного лечения у своего лечащего врача, который будет оформлять Вам санаторно-курортную карту ( форма 072/У ). Без наявності санаторно-курортної карти медичні процедури не призначаються!
  • Поєднання лікувальних і оздоровчих процедур визначається лікарем санаторію на момент огляду оздоровлюючого. Оцінюється загальний стан пацієнта, дані медичної документації, обстежень, показань і протипоказань до медичних процедур і водам, використовуваним в санаторії.

    Комплексне лікування має на увазі не тільки питний режим, але і прийняття мінеральних, термальних і інших ванн (бішофітних, дерматологічних, сірководневих, косметологічних), аквагімнастику в лікувальному терапевтичному басейні, гідроколонотерапія та інші медичні процедури.

    На період оздоровлення призначається дієтичне харчування, грязелікування, масаж (загальний і косметологічний), лікувальна гімнастика, нордична ходьба, а також спортивні ігри (теніс, волейбол, баскетбол, футбол), кліматотерапія.

    Методи лікування розроблені фахівцями Українського науково-дослідного інституту медичної реабілітації та курортології (м.Одеса), а також засновані на стандартах (протоколах) санаторно-курортного лікування згідно з наказом МОЗ України. Акредитаційний сертифікат медичного закладу вищої категорії серії МЗ № 009987, виданий Міністерством охорони здоров’я України 24 грудня 2012 року. Ліцензія на медичну практику серії AB № 565651, видана Міністерством охорони здоров’я України від 16 вересня 2010 року.

    Методи лікування в Боржаві

    Лікування мінеральними водами в “Боржаві”

    Запорукою багатопрофільністі санаторію “Боржава” є освоєння і широке застосування унікального комплексу з п’яти місцевих мінеральних вод різного хімічного складу і з різними цілющими властивостями, а саме: мінеральні питні води «Кушницька №12-і», «Кушницька № 876», «Боржавська» , «Олегівська», а також термальна вода «Теплиця». Основними методами лікування в санаторії є застосування всередину мінеральних вод «Олегівська», «Боржавська» і «Кушницька».

    Мінеральна питна вода “Кушницька №876” показана при:

  • патологія печінки та гастродуоденальної системи;
  • хронічні гастрити з нормальною кислотоутворюючою і секреторною функцією шлунка;
  • пієлонефрити, некалькульозний холецистити;
  • хронічний панкреатит;
  • мочекам’яна хвороба;
  • Вживання мінеральної питної води “Кушницька №12-і” показано при:

  • хронічному коліті і панкреатитах;
  • сечокам’яної хвороби;
  • хронічних гастритах з підвищеною та нормальною секреторною функцією шлунка.
  • Мінеральна питна вода “Олегівська” з підвищеним вмістом кремнію показана при:

  • лікуванні хронічного пієлонефриту;
  • хронічних колітів;
  • хвороб обміну речовин;
  • сечокислий діатез;
  • захворюваннях опорно-рухового апарату.
  • Показаннями до застосування питної мінеральної води “Боржавська” є:

  • хронічний коліт;
  • пієлонефрит;
  • мочекам’яна хвороба;
  • синдром роздратованого кишечника і ін.
  • пієлонефрити, некалькульозні холецистити;
  • хронічний панкреатит;
  • мочекам’яна хвороба.
  • Правила питного застосування мінеральних вод:

  • Вживання мінеральних вод України необхідно відповідно до рекомендацій, індивідуально наданими лікарем, на основі Методик УкрНДІ МРіК, дотримуючись призначеного режиму прийому води: час пиття, температура та кількість води.
  • Важливо не порушувати певне встановлене лікарем дозування: в перший день – по 50-100 мл, на другий день – до 100-150 мл, в подальшому зі збільшенням разового об’єму споживання води до 200-250 мл.
  • Вживати воду необхідно безпосередньо з бювету; не залпом, а ніби смакуючи, не поспішаючи, невеликими ковтками, сприяючи тим самим більш тривалого контакту мінеральної води зі слизовою оболонкою ротової порожнини та шлунка, а, отже, кращому всмоктуванню мінеральних речовин.
  • Заради досягнення лікувального ефекту дотримуватися тривалість курсу питного застосування мінеральної води, який складає 21-24 дня і відповідає терміну перебування в санаторії.
  • Термальна вода “Теплиця”

    Для зовнішнього застосування в санаторії використовується термальна вода “Теплиця”, добута зі свердловини Т-18 санаторію “Теплиця”. Дана термальна вода призначена в першу чергу для лікування захворювань опорно-рухового аппарата. Термальная вода має температуру 39 ° С, вона діє на організм заспокійливо, нормалізує м’язовий і судинний тонус, знижує артеріальний тиск, покращує сечовипускання; має болезаспокійливу, протизапальну, судинорозширювальну властивість, сприяє підвищенню імунітету.

    Показання до зовнішнього застосування термальної мінеральної води:

  • Захворювання опорно-рухового апарату;
  • Захворювання периферичних судин;
  • Серцево-судинні захворювання;
  • Захворювання ендокринної системи та обміну речовин.
  • Протипоказання застосування термальних вод:

  • всі гострі захворювання;
  • хронічні в стадії загострення;
  • онкологічні, гематологічні захворювання;
  • туберкульоз (всі форми);
  • декомпенсовані стани всіх органів і систем;
  • інфекційні захворювання;
  • посттравматичний синдром не раніше 3-х місяців після травми;
  • варикозна хвороба до 1 року після гострого тромбофлебіту;
  • ревматоїдний артрит II-III ст. сильний больовий синдром;
  • гіпертонічна хвороба II-III ст.;
  • нестабільна стенокардія, стенокардія напруги III-IV ФК;
  • цироз печінки.
  • Фітотерапія

    Фітотерапія – це лікування за допомогою рослинних препаратів, в тому числі внутрішній прийом розчинів, настоїв, відварів, бальзамів, настоянок, харчових добавок з ефірними маслами.

    Лікувальні ефекти і рослини, які їх викликають:

    Антимікробний (фітонцидний) ефект при хронічних захворюваннях внутрішніх органів бактерійної та вірусної етіології.

    монарда, базилік, лавр, ладанник, цмин, м’ята перцева, лаванда, розмарин, аніс, звіробій, багно, шавлія, евкаліпт, ялівець, сосна, подорожник, чистотіл, ромашка, береза, фенхель, часник, цибуля ріпчаста.

    Тонізуючий ефект (астенічні стани, обумовлені затяжними неврозами і наслідками травм, інфекцій, інтоксикацій, променевих уражень, операцій, зниження працездатності, сонливість, гіпотонія).

    базилік камфорний, звіробій, шавлія, розмарин, троянда кримська, лимон, лаванда, жасмин, ялиця, полин лимонний і таврійський, евкаліпт, м’ята, ромашка

    Седативний ефект (психоемоційні розлади при неврозах і неврозоподібних станах при захворюваннях внутрішніх органів)

    лаванда, чебрець, шавлія, полин звичайний, чортополох, м’ята перцева, меліса

    Гіпотензивний ефект (гіпертонічна хвороба I-II ст., Вторинні артеріальні гіпертензії)

    чебрець, лаванда, меліса, полин звичайний

    Бронхоспазмолітичний ефект

    багно, м’ята перцева, материнка, чебрець, валеріана, пустирник, аніс, солодка, чебрець, фенхель

    Відхаркувальний ефект

    дивосил, солодка, мати-й-мачуха, Коров’яков, аніс звичайний, алтей лікарський, багно, подорожник, термопсис, обліпиха, цибуля ріпчаста, часник, чебрець, первоцвіт

    Протизапальний ефект

    Натуральні трав’яні чаї, що застосовуються в санаторії «Боржава», зібрані на екологічно чистих територіях Закарпаття.

    В оздоровниці використовуються такі основні види фіточаїв:

  • «заспокійливий»
  • «нирковий»
  • «жовчогінний»
  • «для зниження рівня цукру в крові»
  • «простатофітонорм»
  • «грудний» (для поліпшення відхаркування, при ГРВІ)
  • «Шабельник» (при остеохондрозах, поліартритах, ревматизмі)
  • «вітамінний»
  • Фіточаї вживаються в залежності від механізму дії або після обіду (тонізуючий), або на ніч (заспокійливий).

    Коктейлі

    Аерозольтерапія синглетно-кисневою сумішшю – лікувальний метод із застосуванням інгаляції спеціально приготованою синглетно-кисневою сумішшю.

    Синглетна форма кисню є найбільш активною з усіх відомих його варіантів і впливає на окислювально-відновні процеси і перекисне окислення. Вважається, що частина фізичних чинників (когерентне монохромне [лазерне] та інші форми електромагнітного випромінювання) в основі своєї дії мають механізми індукції синглетного кисню. Тобто під впливом фізичного чинника в організмі утворюється синглетний кисень, який і є головним “винуватцем” саногенетичного процесу. Однак слід зауважити, що активований таким чином кисень “живе” досить нетривалий час (частки секунди). Саме тому виправдовують себе способи штучної генерації синглетної форми кисню. Особливість дії чинника полягає в тому, що він ліквідує нестачу активованого кисню в крові і тканинах організму. MID-2-1

    Застосування аерозольтерапії синглетно-кисневою сумішшю ефективно при хронічних захворюваннях з млявим перебігом і частими загостреннями, а також з оздоровчою та профілактичною метою.

    Синглетно-кисневі коктейлі вживають щодня після їжі. На курс лікування призначається 8-12 процедур.

    Ароматерапія

    Ароматерапія, або аерофітотерапія, – лікування за допомогою ароматизації повітря приміщень препаратами ефірних масел.

    Летючі ароматичні речовини (фітонциди, терпени, ефірні масла), що виділяються рослинами, при вдиханні потрапляють у верхні носові ходи і адсорбуються на рецепторних білках мембран нюхових рецепторів.

    Їх стимуляція активує клітини нюхової цибулини, пов’язані з гіпоталамусом, таламус, пробуджує високі вегетативні центри, визначаючи емоційно-мотиваційні реакції на різні фітоорганічні речовини. Висхідні аферентні потоки від нюхових рецепторів модулюють процеси вищої нервової діяльності, вегетативну регуляцію вісцеральних функцій. В результаті при вдиханні летючих ароматичних речовин у хворого змінюється тонус підкоркових центрів головного мозку. Деякі одоранти викликають загибель мікробів у верхніх дихальних шляхах.

    Душі

    Лікувальні душі є одним з найбільш ефективних методів гідротерапії. Механізм їх дії полягає в тому, що механічне і температурне подразнення водою рецепторного апарату покривів шкіри викликає гіперемію шкіри, обумовленої значним перерозподілом крові; поліпшується крово- і лімфообіг, мікроциркуляторні процеси, живлення тканин; стимулюється обмін речовин в тканинах.

    Душ шарко

    Водолікувальна процедура, при якій на тіло хворого впливають струменем води певної температури і тиску від спеціального апарату з відстані 3-3,5 м.

    Особливості дії: переважно рефлекторні механізми за рахунок механічного, температурного та психоемоційного факторів. Тонізуючий, вазоактивний, спазмолітичний, трофічний та імуностимулюючий ефекти.

    Циркулярний душ

    Водолікувальна процедура, при якій на тіло хворого з усіх боків циркулярно впливають тонкими струменями води певної температури і тиску від спеціального апарату.

    Особливості дії: переважно рефлекторні механізми за рахунок механічного, температурного та психоемоційного факторів, збуджуються периферичні рецептори, тонізує центральна нервова система, поліпшується вегетативна регуляція функції організму.

    Висхідний душ

    Водолікувальна процедура, при якій на хворого, який сидить на стільці з кільцевим сидінням, впливають тонкими вертикальними струменями води певної температури і тиску від низу до верху на область промежини.

    Показання: геморой, хронічний простатит, сексуальні дисфункції і неврози, імпотенція, коліти, функціональні порушення кишечника, хронічний аднексит, цистит.

    Іпотерапія

    Іпотерапія – метод реабілітації, за допомогою лікувальної верхової їзди, одна з форм лікувальної фізкультури.

    Лікувальна верхова їзда в цілому надає біомеханічний вплив на організм людини, зміцнює його.

    Вона передає вершнику рухові імпульси, аналогічні руху людини при ходьбі.

    Рух м’язів спини коня надають масажує і м’яке зігріваючий (температура коня на 1,5 градуса вище) вплив на м’язи ніг і малого тазу, що збільшує кровотік до кінцівок.

    На кроці кінь здійснює близько 110 різноспрямованих коливальних рухів, які передаються вершнику. У роботу включаються м’язи, які знаходяться в бездіяльності в звичайному житті.

    Іпотерапія корисна не тільки людям, які страждають певними захворюваннями, але і тим, хто хоче врівноважити свій емоційний стан і поліпшити фізичну форму.

    Показання до іпотерапії:

  • ДЦП (дитячий церебральний параліч)
  • Аутизм та інші психічні захворювання. Затримка в розвитку
  • Синдром Дауна, олігофренія
  • Реабілітація після інсульту
  • Захворювання кісток і суглобів
  • Різні форми паралічу, поліомієліту
  • Відновлення після травм
  • Больові синдроми
  • Захворювання нервової системи (в т.ч. безсоння, депресія, наслідки стресу)
  • Серцево-судинні захворювання
  • Захворювання шлунково-кишкового тракту
  • Урологія і гінекологія (в т.ч. безпліддя).
  • Протипоказання до іпотерапії:

  • Алергія на шерсть коня
  • Гемофілія
  • Захворювання нирок
  • Остеопороз
  • У «Боржаві» знаходяться 16 коней Тракененської породи. Ця порода характеризується хоробрістю, розумом і одночасно м’яким темпераментом і хорошим рівнем дисциплінованості.

    Для кожної людини під його характер підбирається тварина.

    Види верхової їзди, пропоновані в «Боржаві»:

  • Лікувальна верхова їзда
  • Навчальна їзда під наглядом інструктора
  • Спортивна їзда – активне катання і управління конем
  • Іпотерапія в комплексі з мінеральними ваннами, аквагімнастики, підводним душем-масажем, різними видами ручного масажу, фізіотерапевтичних процедур допомагає суттєво оздоровитись хворим з порушенням опорно-рухового апарату, хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту і сечостатевої системи.

    А також інші методи лікування

  • Гідрокінезотерапія,
  • ванни,
  • лікувальні грязі,
  • фізіотерапія,
  • SPA-процедури,
  • скандинавська ходьба і ЛФК,
  • гідроколонатерапія,
  • кліматолікування,
  • масаж.
  • Лікування в санаторії «Боржава» дозволяє дивним чином поєднувати комфортний відпочинок і оздоровлення організму поза лікарняної обстановки. До переваг лікування та відпочинку в Карпатах можна віднести сприятливий клімат, цілющі мінеральні води і відсутність акліматизації, що сприяє підвищенню рівня захисних сил організму і стимулювання компенсаторних механізмів. М’який клімат цього мальовничого куточка України діє на організм оздоровлюючи, зміцнюючи імунітет. Основу курортних ресурсів Закарпаття складають цілющі мінеральні води, яких в цьому куточку налічується понад п’ятсот. Мінеральні води Закарпаття в санаторії «Боржава» використовують для бальнеотерапії в басейнах і лікувальних ваннах, а також для питного лікування. Місцевими лікарями тут були розроблені ефективні комплекси лікувальних процедур, які поєднують в собі зовнішні водні процедури (гідромасажі, ванни і ін.) І внутрішній прийом мінеральних вод.

    В бальнеологічному санаторії «Боржава» лікування базується на використанні комплексу мінеральних вод п’яти типів, які мають різний хімічний склад і цілющі властивості. У санаторії застосовуються як традиційні методи лікування, так і новітні методики, розроблені Українським науково-дослідним інститутом медичної реабілітації та курортології.

    Основні методи лікування в санаторії «Боржава»:

  • Застосування всередину мінеральних вод «Олегівська», «Боржавська» і «Кушницька».
  • В живання питної води «Кушницька №12 показано при хронічному коліті і панкреатитах, сечокам’яної хвороби, хронічних гастритах з підвищеною та нормальною секреторною функцією шлунка.

    Мінеральна вода «Олегівська» з підвищеним вмістом кремнію показана при лікуванні хронічного пієлонефриту, хронічного коліту, хвороб обміну речовин, сечокислий діатез, захворювання опорно-рухового апарата.

    Показаннями до застосування питної мінеральної води «Боржавська» є хронічний коліт, пієлонефрит, сечокам’яна хвороба, синдром подразненого кишечника і ін.

  • Бальнеотерапія з використанням термальних ванн.
  • Зовнішнє застосування термальної води в санаторії показано для лікування захворювань опорно-рухового апарату. Термальна вода Закарпаття має температуру 39 ° С, вона діє на організм заспокійливо, нормалізує м’язовий і судинний тонус, знижує артеріальний тиск, покращує сечовипускання. Термальна вода має болезаспокійливу, протизапальну, судинорозширювальну властивість, сприяє підвищенню імунітету.

  • Spa-ванни.
  • У санаторії «Боржава» Закарпаття можна відчути лікувальну дію ванн «Клеопатра», «Казанова», «Нефертіті», «Афродіта» і «Наноель. Молочна ванна «Клеопатра» – це справжнє блаженство для тіла. Композиція з шовковистого молочного мусу, тонкого аромату і розкішної піни дозволить себе відчути справжньою богинею. Винна ванна «Казанова» захистить шкіру від передчасного старіння, наповнить бадьорістю і подарує вам молодість і невимовне задоволення! Ванна з морськими водоростями «Нефертіті володіє протівоатеросклеротичною дією і сприяє схудненню. Ванільна ванна «Афродіта» призначена для повного розслаблення, а ванна «Наноель» має протизапальну дію і призначена для лікування різних шкірних хвороб і профілактики старіння шкіри.

    Крім перерахованих вище методів лікування, в санаторії користується популярністю іпотерапія (лікувальна верхова їзда), застосовуються різні види лікувального масажу, грязелікування, ароматерапія, лікувальна гімнастика, кліматотерапія, світлолікування і багато іншого. Лікування в санаторії «Боржава» допоможе відчути себе молодим, повним сил і позбутися від різних недуг, а краса природи Закарпаття подарує заряд позитивної енергії на тривалий час.

    Показання до лікування захворювань

    Основним методом лікування в багатопрофільному санаторії «Боржава» є бальнеотерапія. Використовується унікальний комплекс мінеральних лікувальних вод 5-ти типів з різним хімічним складом і відповідно різними цілющими властивостями. Це робить можливим одночасно ефективне лікування різних захворювань: шлунково-кишкового тракту, опорно-рухового апарату, сечовидільної системи, периферичної нервової системи та оздоровлення пацієнтів з супутніми захворюваннями пульмонологічного, дерматологічного і ендокринологічного профілю.

    Захворювання шлунково-кишкового тракту:

  • функціональні захворювання шлунка та кишечника;
  • хронічні гастрити зі зниженою, збереженою та підвищеною секреторною функцією;
  • виразкова хвороба шлунка і 12-палої кишки в стадії ремісії;
  • хронічний панкреатит і безкам’яний холецистит в стадії ремісії;
  • дискінезія жовчного міхура;
  • постхолецистектомічний синдром;
  • хронічні гепатити, неактивна фаза, в стадії компенсації.
  • Захворювання опорно-рухового апарату:

  • артрити, поліартрити (за винятком туберкульозних);
  • анкілозуючий спондилоартрит;
  • спондилоартроз;
  • спондильоз;
  • контрактури артрогенні, остеогенних, рубцеві, нейрогенні, які не впливають на самостійне пересування хворих;
  • стану після ендопротезування великих суглобів;
  • ревматоїдний артрит I ст. активності;
  • остеохондроз хребта з радикулярним синдромом і періартрити;
  • контрактура Дюпюітрена.
  • Захворювання сечовидільної системи:

  • мочекам’яна хвороба;
  • запальні захворювання нирок і сечовивідних шляхів (пієлонефрити, цистити в стадії ремісії);
  • хронічний простатит;
  • еректильна дисфункція.
  • Захворювання периферичної, нервової системи:

  • в стадії ремісії: радикуліти;
  • плексити;
  • неврити;
  • поліневрити;
  • посттравматичні ураження нервових корінців, периферичних нервів.
  • Захворювання периферичних судин:

  • облитерирующие ендартеріїти I-II ст .;
  • облітеруючий атеросклероз без виразок і гангрени;
  • хвороба Рейно;
  • варикозна хвороба без тромбофлебіту і трофічних порушень.
  • ПРОТИПОКАЗАННЯ:

  • всі гострі захворювання, хронічні в стадії загострення;
  • онкологічні, гематологічні захворювання;
  • туберкульоз (всі форми);
  • декомпенсовані стани всіх органів і систем;
  • інфекційні захворювання;
  • посттравматичний синдром не раніше 3-х місяців після травми;
  • варикозна хвороба до 1 року після гострого тромбофлебіту;
  • ревматоїдний артрит II-III ст., Сильний больовий синдром;
  • гіпертонічна хвороба II-III ст;
  • стенокардія напруги III-IV ФК;
  • цироз печінки;
  • доброякісні пухлини сечостатевої системи (поліпи, фіброміоми, кісти, ендометріоз, гідросальпінкс);
  • пухлини молочних залоз;
  • лихоманка;
  • схильність до кровотеч;
  • психічні захворювання;
  • судомний синдром;
  • інвалідність 1-2 групи, що обумовлює необхідність додаткового догляду.
  • Фото галерея у санаторія Боржава

     Боржава 1  Боржава2 Боржава 3  Боржава 4 Боржава 5  Боржава 6  Боржава 7  Боржава 8  Боржава 9  Боржава 10  Боржава 11  Боржава 12  Боржава 13  Боржава 14  Боржава 15

    Часті питання про санаторій :

    Як доїхати в санаторій ?
    Як доїхати

      поїздом до станції Свалява (27 км від санаторію); – літаком – в аеропорт Ужгород (120 км – санаторій)

    Далі , автобусом до с. Довгий.
    Можливий трансфер.

    Що лікують в санаторії ?

    Чи можна брати в санаторій тварин ?

    ✅ Ні, це заборонено.

    Чи є в санаторії платні процедури ?

    ✅ Згідно ваших свідчень можуть бути призначені процедури за додаткову плату.
    Прайс цін на додаткові процедури:

    Первинна консультація лікаря – 120 грн
    Повторна консультація лікаря – 60 грн
    Аналіз виміру цукру в крові – 30 грн
    ЕКГ – 40 грн
    Ванна загальна лікувальна з термальним компонентом – 80 грн
    Ванна локальна лікувальна з термальним компонентом для рук і ніг – 60 грн
    Ванна лікувальна загальна з екстрактом хвої лаванди валеріаниевкаліптуялівцю – 70 грн
    Ванна лікувальна локальна з бішофітом сірчана перозон-каштан скипідарна емульсія – 60 грн
    Ванна лікувальна локальна з дерматологічним компонентом – 60 грн
    Ванна лікувальна загальна з бішофітом сірчана – 100 грн
    Ванна лікувальна загальна перозон-меліса перозон-розмарин дерматологічна скипідарна емульсія – 100 грн
    Ванна лікувальна загальна «Псорамінт СПА» – 150 грн
    Ванна лікувальна локальна «Псорамінт СПА» – 80 грн
    Ванна лікувальна загальна «Пінопсор СПА» – 120 грн
    Ванна лікувальна локальна «Пінопсор СПА» – 60 грн
    Ванна лікувальна загальна мулово-сульфідна «Екопель» – 120 грн
    Ванна лікувальна локальна мулово-сульфідна «Екопель» – 60 грн
    Йодо-бромна ванна загальна «Гармонія» – 150 грн
    Йодо-бромна ванна загальна «Йодобромікс» – 100 грн
    Ванна лікувальна вихрова (джакузі) – 40 грн
    Ванна вихрова з бішофітом мінеральною піною – 120 грн
    Ванна вихрова з екстрактом польові трави перозон-каштан перозон-меліса перозон-розмариндерматологічнасірчана – 120 грн
    Ванна вихрова з екстрактами (ялівцю, евкаліпту, валеріани, лаванди, хвої) – 100 грн
    Ванна з рожевою сіллю та ропою о.Сиваш – 80 грн
    Ванна загальна лікувальна вуглекисла – 150 грн
    Лікувальний підводний душ-масаж за медичними показаннями – 110 грн
    Лікувальний душ Шарко (3-5 хв) – 50 грн
    Лікувальний циркулярний душ – 50 грн
    Лікувальний висхідний душ – 50 грн
    Лікувальний масаж голови за медичними показаннями – 60 грн
    Лікувальний масаж комірцевої зони за медичними показаннями – 70 грн
    Лікувальний масаж верхньої кінцівки (однієї) за медичними показаннями – 60 грн
    Лікувальний масаж нижньої кінцівки (однієї) за медичними показаннями – 60 грн
    Лікувальний масаж попереково-крижової ділянки за медичними показаннями – 70 грн
    Лікувальний масаж шийно-грудного відділу хребта за медичними показаннями – 70 грн
    Лікувальний масаж спини за медичними показаннями – 140 грн
    Лікувальний масаж тіла з використанням масажного матраца за медичними показаннями – 50 грн
    Лікувальний масаж стоп за медичними показаннями – 60 грн
    Лікувальний масаж передміхурової залози (апарат “Простам”) – 70 грн
    Фототерапія – 40 грн
    Електрофорез – 40 грн
    Електрофорез з пробіотиками – 50 грн
    Електросон – 40 грн
    Ампліпульсфорез – 40 грн
    УЗТ, фонофорез – 40 грн
    Магнітотерапія – 40 грн
    Магніто-лазерна терапія – 40 грн
    УВЧ – терапія – 40 грн
    КУФО (місцеве, загальне) – 30 грн
    Місцеве лікування токами дарсонвалю (1 зона) – 40 грн
    Грязьові аплікації (10-15 хв) – 50 грн
    Глиняна аплікація з блакитної глини – 60 грн
    Гальваногрязь – 40 грн
    Стоматологічні аплікації – 450 грн
    Грязьові труси – 60 грн
    Ректальні грязьові тампони – 100 грн
    Гідроколонотерапія – 170 грн
    Мікроклізми з трав’яними відварами – 40 грн
    Кисневі коктейлі – 20 грн
    Аромотерапія – 20 грн
    Фіточай – 15 грн
    Інгаляції – 40 грн
    Заняття на профілакторі Євмінова (15хв) – 35 грн
    Лікувальна фізкультура – 30 грн
    Нордична хода – 30 грн
    Допуск до басейну – 15 грн
    Аквагимнастика – підводне витягнення хребта – 70 грн
    Аквафітнес, аквастеп (30хв) – 50 грн
    Лікувальні вправи – термальний бокс (15 хв) – 50 грн
    Аквастеп – термальний бокс (15 хв) – 50 грн
    Вправи в басейні без сторонньої допомоги (30 хв) – 50 грн
    Вправи в басейні без сторонньої допомоги діти до 14 років (30 хв) – 30 грн
    Плавання в басейні без сторонньої допомоги (1 год) – 100 грн

    *ГОСТІ САНАТОРІЮ ДОДАТКОВО ОПЛАЧУЮТЬ ТУРИСТИЧНИЙ ЗБІР У РОЗМІРІ 0,1% ВІД РОЗМІРУ МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ, ВСТАНОВЛЕНОЇ ЗАКОНОМ УКРАЇНИ «ПРО ДЕРЖАВНИЙ БЮДЖЕТ УКРАЇНИ НА 2021 РІК» НА 1 СІЧНЯ ЗВІТНОГО (ПОДАТКОВОГО) РОКУ, ДЛЯ ОДНІЄЇ ОСОБИ ЗА ОДНУ ДОБУ ТИМЧАСОВОГО РОЗМІЩЕННЯ


    Замовити путівку в санаторій

    тел.044 3326742

    044 3628659

    0937231033

    0956115541

    Viber 073 4690068

    zakazvog@ukr.net

    Подібні санаторії, готелі Закарпаття Україна

    #borzhawa-sanatorii-zakarpattia #solvahotel,#путівкивсанаторіїПоляна,лікування, санаторій, санаторнокурортніпослуги, методи лікуванння, #ціни,#Відпочинок і лікування в санаторії Сольва Поляна #Свалява, #Закарпаття, #Сольва #Поляна #Солочин #Санаторії з басейном,#термальні #джерела, #санаторіїзбасейном, #Готель #Сольва. #Офіційний сайт. #Відпочинок в Карпатахсанаторії та готелі закарпаття, закарпаття по регіонам:#Поляна,#Шаяни,#Ужгород,#Мукачево,#Пилипець